Restauranger och vinbarer


Ciderboden samarbetar med aktörer som värnar om det lokala och miljövänliga. Restauranger som delar filosofin kring betydelsen av rätt matchningen mellan mat och dryck, och som har ett stilfullt sätt att tima servering och presentation av kvalitativ dryck.


Karta med framtida och nuvarande restauranger. I nyheter publicerar vi lanseringen för vår cider på respektive restaurang.


Systembolaget

Vi säljer inte vår cider till Systembolaget.


Restauranger med cider från Ciderboden

Tonka Strandgatan

Ett nytillskott till Umeås redan grymma utbud av högklassiga restauranger. Ståtar med det finaste läge vid Umeälven.


"Fantastisk personal som guidar dig i smakupplevelser i dryck och mat. Har en förkärlek till hantverk och lokala råvaror"

Hotell Granen

I Henriksfjäll vid insteget till Kittelfjäll ligger restaurang Granen. I över 20 år har råvaror från byn förädlats till enkla goda maträtter. Den lokala prägeln gör den till en definition på äkta Norrland.


"I enkelheten ligger mästerverket. Det vet alla locals som vill äta gott och bli ordentligt mätta. Det är helt enkelt hit vi går"


Åbrånets Limousin

 Mitt i en lantlig idyll några mil väster om Umeå ligger Åbrånets Limousin. En bondgård med gårdsbutik, café och restaurang. Här äter och dricker du högklassigt, ihuvudsak av lokala produkter och råvaror.


" När de lokala råvarorna harmoniserar med miljön och atmosfären på gården blir resultaten magiskt"

Umeå Folketshus

 Umeås största konferensanläggning som gästas av både lokala och internationella event. Barer och restaurang ligger i framkant när det gäller kvalité och service.


"Med kompetens i toppklass lyckas de göra det stora till det lilla och det lilla mer exklusivt och genuint. Kombinationen med grymma barer gör dem välbesökta av Umeborna"

Granö Beckasin

Granö Beckasin en pärla i Västerbotten, där du kan spendera natten i ett fågelnäste uppe bland trädens toppar.


"En restaurang som toppar det mesta i matväg. Serverar ekologiska rätter och har ett tydligt fokus på lokala produkter"


Köksbaren

Köksbaren i Umeå arbetar i säsong med råvaror av högsta kvalitét. En gastrobar för alla som gillar att umgås och äta förstklassigt.


"Anrika Köksbaren har visat vägen för Umeås krögare och de har år efter år visat högsta klass i sina dryckes-kunskaper kombinerat med fantastiska gastronomiska smakupplevelser"


Brännlands Wärdshus

 I Brännland ligger Värdshuset med gamla anor. Här erbjuds lokalproducerad mat och dryck. Perfekt för fester och konferenser.


"Brännlands Wärdshus är påriktigt det man tänker att ett Värdshus ska vara. Lantlig prägel men ändå avskalat och proffsigt  och naturligtvis med fantastisk mat och dryck"

Kittelfjäll Värdshus

Kittelfjälls gourmetrestaurang! Med naturnära produkter, ett gediget mathantverk och drycker av världskass skapar de magi.


"Kittelfjäll har saknad den självklara samlingspunkten för stilfull afterski och fine dining. Världshuset är just det! 

FACIT

I Utopiagallerians bästa läge har FACIT bar nyligen slagit upp portarna. Ett statement för coctailbarer och med uteslutande svenska råvaror ligger de helt rätt i tiden.


"FACIT tar barkonceptet till helt nya nivåer och deras fokus på svenska drycker gör det extra spännande att få avnjuta barens härligheter. Emil Åräng och Erik Anderson sätter Umeå på kartan" 

Gotthards krog

 Är troligen Umeås mest välkända restaurang. Arkitekturen och miljön skapar skyhöga förväntningar som krogen lever upp till.


"Gotthards kombinerar miljömedvetenhet, loklat och hantverk. I vår värld stavas det kvalitét"